Dossche Peru

Peru

Peru

9-daagse rondreis: maandag 5 tot dinsdag 13 oktober 2020

Het lijkt alsof de geest van de Inca’s nog steeds ronddwaalt in Peru. Het land is rijk aan prachtige ruïnes met Machu Picchu als absoluut hoogtepunt. De Andesketen als achtergrond doorheen het landschap zorgt voor ontzagwekkende vergezichten. De kleurrijke en traditionele indianenbevolking kent een cultuur met een rijk verleden. Je waant je in een andere wereld doordrongen van geheimen en mystiek.

Tijdens deze reis focussen we op het culinaire aspect van Peru. Lima wordt de gastronomische hoofdstad van Latijns Amerika genoemd en dit zullen we geweten hebben. Enkele toprestaurants van erkende chefs worden opgenomen in het programma.

Food Experience staat gedurende de hele reis centraal. We maken kennis met de lokale eetcultuur waarbij we samen met de lokale bevolking koken, we bezoeken hét bakkersstadje van Peru en koken met lokale gerechten op een dakterras in het hippe Cusco.

Enjoy Peru culinary!

 1. Dag 1

  Maandag 5 oktober: Vertrek

  Er wordt een bustransfer ingelegd voor het vervoer naar de luchthaven van Amsterdam. Er zullen stops voorzien worden in Deinze en Antwerpen.

  Gelieve op het inschrijvingsformulier aan te duiden of jullie graag gebruik maken van de bustransfer (inbegrepen in de totaalprijs) naar Amsterdam.

  Op de bus zal een ontbijtje voorzien worden.

  Om 10h00 verzamelen we op de luchthaven van Amsterdam. Hier zal u ontvangen worden door de reisbegeleider van Upgraded en worden de reisdocumenten overhandigd.

  Om 12h35 vertrekt onze vlucht met KLM. Om 18h05 komen we aan in Lima, de hoofdstad van Peru.

  In Peru is het 7 uur vroeger dan in België. 

  Op de luchthaven worden we opgewacht door onze lokale gids waarna we met de bus naar het hotel rijden.

  Check-in in hotel José Antonio. Hier zullen we twee nachten logeren.

  Hotel José Antonio ligt in Miraflores, de hipste wijk van Lima. Dit moderne 4-sterrenhotel is voorzien van alle comfort en vormt de perfecte uitvalbasis om de hoofdstad van Peru te verkennen. 

  Vanavond dineren we in Rosa Nautica, een sfeervol seafood restaurant gelegen aan het water op wandelafstand van het hotel.

 2. Dag 2

  Dinsdag 6 oktober: Lima

  Goodmorning Peru!

  We ontbijten in Pan de la Chola Dasso, een lokale zaak die bekend staat in Lima voor haar sublieme broodbereidingen.

  In de voormiddag brengen we een begeleid bezoek aan de stad Lima, die rijk is aan historische gebouwen. De kathedraal op het centrale plein, de Santo Domingo kerk, Aliaga house,… zijn absoluut een bezoekje waard. Daarna verkennen we de twee wijken San Isidro en Miraflores die een contrast vormen met de oude binnenstad. We stoppen in “Parque del amor”, waarna we aankomen bij restaurant Cala.

  Cala is een modern restaurant met een hedendaagse keuken gespecialiseerd in zeevruchten. We genieten van een lokale “Ceviche” met zicht op de woeste golven van de Oceaan.

  Na de lunch voorzien we wat vrije tijd om de stad op eigen houtje te verkennen.

  ’s Avonds brengt de bus ons naar restaurant Malabar waar we genieten van een 3-gangen diner. Dat Lima als gastronomische hoofdstad wordt beschouwd, ervaren we voor de eerste keer in restaurant Malabar dat is opgenomen op de lijst van de 50 beste restaurants van Latijns Amerika. Chef Miguel Schiaffino combineert zijn Peruaanse roots met de invloed van zijn Cubaanse moeder en zijn 4 jaar lange ervaring in Italië op wonderbaarlijke wijze in zijn gerechten.

 3. Dag 3

  Woensdag 7 oktober: Lima - Sacred Valley

  Vandaag staat een vroeg vertrek gepland dus we voorzien een ontbijtbox voor onderweg.

  De bus brengt ons naar de luchthaven van Lima waar we een lokale vlucht nemen naar Cusco.

  Daar aangekomen start onze tour naar Sacred Valley, “de heilige vallei van de inca’s”. We brengen twee dagen door in deze mooie vallei om te wennen aan de hoogte voor we naar Cusco zelf trekken.

  De bagage wordt met een apart transport naar het hotel gebracht.

  We brengen een bezoek aan de Awanakancha boerderij, waar we alle soorten alpaca’s van dichtbij kunnen aanschouwen.

  Verder bezoeken we de markt van Pisac, waar al eeuwen lokale indianen samenkomen om hun koopwaar aan de man te brengen.

  In Pisac zijn we getuige van een traditionele Pachamama zegening. Pachamama of “moeder aarde” is de belangrijkste godheid voor de inheemse bevolking van de Andes. In ruil voor de bescherming en hulp die de mensen van haar krijgen, offeren ze een deel van hun bezittingen.

  We lunchen in Ayasqa Sacred Valley restaurant.

  Op weg naar het hotel stoppen we bij Ollantaytambo, een van de best bewaarde inca steden van Peru. De originele stadsindeling en muren van de stad zijn nog vrijwel helemaal intact, waardoor het niet moelijk is om je voor te stellen hoe de mensen hier eeuwen geleden leefden.

  Check-in in hotel La Casona de Yucay. Hier verblijven we drie nachten.

  Dit hotel is gevestigd in een 18e-eeuws hacienda, dat tegen een berghelling gebouwd is en beschikt over gezellige, moderne accommodatie rondom een ​​kleurrijke binnenplaats. De kamers van het Hotel La Casona De Yucay zijn voorzien van natuurlijke houten vloeren en grote ramen met een panoramisch uitzicht op de tuin en de bergen. Ze zijn ingericht met traditionele stoffen van de Inca’s.

  Vanavond dineren we in het restaurant van het hotel.

 4. Dag 4

  Donderdag 8 oktober: Sacred Valley

  Na het ontbijt trekken we het Andesgebergte in naar de Huilloc stam. Deze Andesstam met 200 families / 1500 inwoners zijn directe afstammelingen van de Incas en zijn erin geslaagd om hun originele gewoontes en tradities te bewaren.

  De gids neemt ons mee naar het Huilloc Education Center waar we de leerlingen ontmoeten en kennis maken met hun dagelijkse gewoontes en rituelen. Ze vertellen onder andere over “The Path of Clothing”, waarbij de kledij een spirituele betekenis heeft. Ook mogen we meehelpen om de lokale voedingsrijke snack Quaqawa te bereiden.

  Lunchen doen we bij de lokale bevolking die voor ons een speciale maaltijd zal bereiden.

  Na de lunch keren we terug naar het hotel waar wat vrije tijd voorzien wordt om uit te rusten.

  We dineren vanavond in Casa Hacienda Orihuela, waar we te gast zijn in het prachtige historische huis met een uitgebreide collectie aan potten uit de pre-Colombiaanse periode. Een zeer charmante setting met een uitstekende keuken.

 5. Dag 5

  Vrijdag 9 oktober: Sacred Valley

  Ontbijtbuffet in het hotel.

  Vandaag hebben jullie de keuze om deel te nemen aan twee optionele activiteiten die een halve dag in beslag nemen:

  Duid bij de inschrijving jouw keuze van activiteit aan.

  Optie 1: Maras & Moray
  Moray is een opvallende archeologische site die bestaat uit een serie van cirkelvormige terrassen. Een merkwaardig fenomeen is dat het temperatuurverschil tussen de hoger gelegen en de lager gelegen terrassen bijna 15° bedraagt. Hierna bezoeken we de zeer impressionante zoutmijn Maras.

  Optie 2: Quad tocht
  Een spannende quad tour waarbij we langs verschillende landbouwdorpen passeren. Tijdens de tocht worden we getrakeerd op adembenemende uitzichten op de bergen en gletsjers.

  Optie 3: vrije tijd

  Er wordt geen lunch voorzien die dag.

  In de namiddag wordt vrije tijd voorzien voor de deelnemers.

  We dineren in restaurant Wayra Ranch in de heilige vallei. Tijdens het diner zal een indrukwekkende paardenshow plaatsvinden.

  We kruipen tijdig ons bed in om morgen een vroege tocht naar Machu Pichu aan te vatten.

 6. Dag 6

  Zaterdag 10 oktober: Machu Picchu - Cusco

  Vroeg ontbijt in het hotel.

  De bus brengt ons tijdens een korte transfer naar het treinstation in Ollanta. Hier stappen we over op de Vistadome trein die ons naar Aguas Calientes brengt in 1h30min. De Vistadome trein met zijn vele ramen laat ons toe om te genieten van het prachtige panorama dat voorbijglijdt. We krijgen een snack aan boord van de trein.

  Bij aankomst in Aguas Calientes volgt een korte busrit (ca. 30min) tot de ingang van Machu Picchu.

  Machu Picchu

  Machu Picchu is één van de bekendste ruïnes ter wereld en tevens een van de zeven wereld wonderen.

  De verborgen Inca stad ligt op een hoge rots middenin het oerwoud van de binnenlanden van Peru. Terwijl je tussen prachtige eeuwenoude ruïnes loopt, kijk je uit over kilometersdiepe valleien.

  Omdat de Spanjaarden bij de verovering van Zuid-Amerika deze stad niet hebben gevonden, is hij gespaard gebleven en is er nog veel van de Inca- beschaving te vinden.

  Machu Picchu bestaat uit een plein, een woongedeelte, een kazerne en tempels. De stad die in een bergwand is uitgehakt beslaat een gebied van ongeveer 13m2.

  Na ons begeleid bezoek aan Machu Picchu brengt de bus ons terug naar Aguas Calientes.

  We nemen de tijd om alle indrukken te laten bezinken tijdens een late lunch in het prachtige Inkaterra Pueblo hotel.

  De Vistadome trein brengt ons terug naar Ollanta station waar een bus ons zal opwachten om door te rijden naar ons hotel in Cusco.

  Cusco is onze laatste stop van onze rondreis door Peru.

  Check-in in hotel Abbitare te Cusco.

  Hotel Abbitare ligt in het centrum van Cusco op wandelafstand van de bekendste bezienswaardigheden. Het hotel biedt accommodatie in kamers die hedendaags zijn ingericht met houten elementen. De kamers kijken uit op een sfeervolle binnenplaats waar gezellig kan gezeten worden.

  We dineren in het gastronomisch restaurant Limo op wandelafstand van het hotel. We starten met een aperitief op het sfeervolle balkon met uitzicht op de Plaza de Armas. Daarna genieten we van een 3-gangen diner geïnspireerd op Japanse technieken waar Chef Nikkei bekend voor staat.

 7. Dag 7

  Zondag 11 oktober: Cusco

  Ontbijt in het hotel.

  Vandaag verdiepen we ons in de Peruaanse keuken door zelf deel te nemen aan een kookworkshop op een sublieme locatie. Vanop de 11e verdieping van de rooftop kitchen aanschouwen we de historische stad Cusco.

  We starten de voormiddag met een begeleid bezoek aan de levendige San Pedro market. Samen met de chef kopen we de ingrediënten die we later zullen gebruiken.

  De keuken is uitgerust met alle moderne benodigdheden en bevat kookstations waar de deelnemers in groepjes kunnen koken. We starten met de bereiding van de lokale cocktail Pisco Sour. Nadien bereiden we een lokaal voor-, hoofd-en nagerecht onder leiding van de chef en zijn assistenten. We genieten natuurlijk van onze eigen creaties met een lekker glaasje wijn.

  ‘s Middags verkennen we Cusco met haar vele bezienswaardigheden. Een bezoek aan Sacsayhuaman, een inca site die opgenomen is op de wereld erfgoedlijst, kan niet ontbreken. We wandelen door de chique San Blas wijk waar de inca bevolking van adel gehuisvest was, bezoeken de kathedraal, het meest impressionante gebouw van de Plaza de Armas en eindigen bij de ”Temple of the sun”.

  Na de tour door Cusco voorzien we wat tijd voor de deelnemers om zich op te frissen voor het laatste avondmaal in Peru.

  Gala diner in MAP Café. We privatiseren de kristallen kubus met prachtige authentieke binnenplaats van het Pre-Columbiaanse kunstmuseum speciaal voor Dossche Mills. Dit hedendaagse Peruaanse haute-cuisine restaurant brengt een unieke artistieke beleving in een historisch kader.

  We starten met een cocktail op de sfeervol verlichte binnenplaats. Hierna volgt een 3-gangen diner met de meest voortreffelijke lokale ingrediënten en met een bijzonder respect voor traditie.
  Een culinaire ervaring waarbij je ondergedompeld wordt in de wereld van kunst, kleur, smaak en perfectie.

 8. Dag 8

  Maandag 12 oktober: Cusco - Lima

  Ontbijt in het hotel en check-out.

  In de voormiddag trekken we naar Oropesa, gekend als hét dorp van de bakkers en de hoofstad van het brood in Peru. We bezoeken de “panderias” en proeven de grote “Chuta”, het zoete brood dat vernoemd wordt naar de manier waarop het gegeten moet worden: stukje voor stukje lostrekken en in je mond stoppen.

  Na dit interessante bezoek rijden we naar Tipon. Deze goed bewaarde archeologische site met 12 terrassen wordt nog steeds gebruikt voor landbouwdoeleinden en als irrigatiesysteem door de plaatselijke bevolking.

  De bus brengt ons naar de luchthaven van Cusco waar we een binnenlandse vlucht naar Lima nemen.

  Check-in voor vlucht met KLM met vertrek om 19h55 voor een rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

 9. Dag 9

  Dinsdag 13 oktober: Aankomst

  Aankomst op de luchthaven van Amsterdam om 15h05.

  Er wordt een bustransfer ingelegd voor het vervoer naar de luchthaven van Amsterdam naar België. Er zullen stops voorzien worden in Antwerpen en Deinze.

  Gelieve op het inschrijvingsformulier aan te duiden of jullie graag gebruik maken van de bustransfer (inbegrepen in de totaalprijs) naar België.

  Einde van onze prachtige reis door Peru.